Proefles

Iedereen vanaf 8 jaar is welkom bij Bij Buurvrouw Jansen. Ik geef les in mijn praktijk gelegen in de buurt Zenderpark in IJsselstein. Iedereen die wil komen lessen krijgt een gratis proefles. Tijdens deze proefles maak je kennis met mij, de Buurvrouw, en hoe een zangles bij mij eruit ziet, we doen dan een zangles in het kort. De proefles duurt ongeveer 30 minuten.

 

Ik stel wat vragen om een beter beeld te krijgen van wat je al kan en weet van zingen, wat je leuk vindt aan zingen, etc. En jij hebt meteen ook de gelegenheid om speciale verzoekjes en bijzonderheden met mij te bespreken. Mocht je na de proefles zin hebben om met mij aan de slag te gaan, dan maken we afspraken over hoe vaak, hoe lang en op welke dag je wil komen.

 

Zangles

Tijdens de lessen leer je verschillende technieken die jou gaan helpen te komen tot een zangstem die recht doet aan jou en aan het liedje dat je zingt. Je leert meer over ademhaling, articulatie, intonatie, vibrato, belting en nog veel meer, allemaal tools die je kan inzetten om te klinken zoals je wil, binnen de mogelijkheden die je hebt. 

 

Kan ik je als Beyonce, Lady Gaga of welke popster dan ook laten klinken? Nee, zeker niet. Waar we soms wel naar kijken is hoe een bepaalde zanger(es) iets doet en hoe die techniek werkt. Dat kan je dan zelf weer toepassen op je eigen unieke manier. Voorop blijft staan dat jij gaat klinken als de beste zingversie van jezelf. Klik hier voor de tarieven.

 

Zangles: maar dan anders

Ook als beter leren zingen niet je hoofddoel is kan je  bij mij terecht. Zingen doet veel meer dan alleen maar mooie klanken voortbrengen. Muziek, zang,  brengt je fysiek en psychisch in beweging, het raakt gevoelens en emoties.

 

Tijdens het zingen maak je de stof endorfine aan. Je wordt er vrolijk en energieker van. Zingen ontspant ook en het leert je beter/bewuster ademhalen. Het kan je helpen je grenzen te onderzoeken of verleggen en angsten te overwinnen. 

 

Voor een ieder die zich mentaal uit balans voelt (denk aan overspannen, burn-out of depressie) kan zangles een goede uitlaatklep zijn. Ik bied tijdens de les een luisterend oor en zo kunnen we samen bepalen wat voor jou goed werkt. Mijn achtergrond als maatschappelijk werker zal zeker van pas komen en deze kennis ga ik spoedig uitbreiden met een training muziektherapie. Neem contact met me op om te kijken of zangles iets voor jou kan betekenen.