Liedje voor 12½ huwelijk

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 14:45

Er zijn legio redenen waarom mensen op zangles willen. Beter worden in zingen, vrijer zingen, hoger zingen, luider zingen, noem het maar op. Ook zijn er mensen die een specifiek liedje willen leren zingen om een bepaalde reden. 

 

Ik werk nu al een paar weken samen met D.  Hij wil een liedje aan zijn vrouw opdragen ter gelegenheid van hun 12½ huwelijk. Hij heeft nog nooit echt gezongen, is niet perse heel erg muzikaal en is ook niet iemand die van nature graag op de voorgrond staat, maar hij wil wel echt heel erg graag een liedje voor haar zingen. En oja, we hebben ongeveer 8 weken de tijd om dit voor elkaar te krijgen. De originele planning was veel ruimer, ik heb hem in februari voor het eerst gesproken, maar toen kwam corona. Inmiddels is het dus eind september en is het jubileum in november.

 

Ik ben een sucker voor dit soort romantische verrassingsacts, dus vol goede moed gingen wij van start. Mijn uitdaging is om onder tijdsdruk te bepalen wat ik hem echt moet meegeven en wat we voor dit doel weg kunnen laten. Ik noem het expres een uitdaging, omdat ik iemand natuurlijk goed beslagen ten ijs wil laten komen en laat dat nou net niet helemaal samengaan met het weglaten van informatie.

 

We zijn nu bij les 4 en de grondbeginselen van een goede ademhaling, het belang van een goede houding en de plaatsing van klinkers hebben de revue gepasseerd. Ook het liedje is gekozen, nu alleen nog wachten op de gitarist die de instrumentale versie gaat maken. In de tussentijd is D. ook heel druk bezig met het zich eigen maken van de tekst. Want behalve dat het een mooi liefdesliedje is, zoals er zovele zijn die zeggen ´ik hou van jou en ik blijf je trouw´, is het ook belangrijk om de 'echte betekenis te voelen en te snappen. En daar is meer voor nodig dan gewoon de woorden onthouden en opzeggen. 

Guess I'm trying to say I love you

I guess I'm trying to say I need you

I guess I'm trying to say I love you

Guess I'm saying I'll be alright

(lyrics uit Quiet man van Roo Panes)

Wanneer D. tijdens de les volschiet bij deze woorden, denk ik dat het met die echte betekenis wel goed zit. Ik vind het bijzonder dat ik onderdeel mag zijn van dit proces en wens dat ik in november een vlieg op de muur kon zijn.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.